Otorinolaringologia

Reserva amb el teu especialista

Dr. Encina Ruiz, Luis

Expert en micro cirurgia de laringe i otològica, cirurgia / làser oncològica de cap i coll i cirurgia endoscòpica nasosinusal

Núm. col·legiat: 080814395

Llicenciat en medicina i cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona especialitzat en Otorinolaringologia per la Facultat de Medicina de Barcelona (Hospital Clínic de Barcelona). Soci cofundador de Servei C de Orl associats, actual responsable de l'servei de orl de l'hospital de l'Sagrat Cor on es practiquen totes les tècniques de l'especialitat estant especialment especialitzats en: - radiofreqüència d'amígdales, adenoides i cornetes - microcirurgia de laringe i otològica - cirurgia endoscòpica nasosinusal - cirurgia oncològica de cap i coll - cirurgia LASER aplicada bàsicament en oncologia i otologia Idiomes: Català, castellà i anglès

Dra. Hamdan Zavarce, Miriam

Experta en Cirurgia de Laringe i Faringe Laparoscòpica

Núm. col·legiat: 080850364

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat central de Veneçuela, especialista en Otorinolaringologia per la Universitat de Vigo. Experiència professional: especialista en Hospital Universitari de Bellvitge i Hospital Quiron Barcelona. Anteriorment a Hospital Quirón València, Hospital Universitat de Pontevedra entre d'altres. Ponent en curs d'Audiologia i Logopèdia de de Vigo, any 2013. Col·laborador Docent en a l'àrea d'Otorinolaringologia Hosp. De Vigo. Assistent a diversos Congressos nacionals i internacionals com Congrés Nacional SEORL PCF Oviedo, 1st Congress of CE-ORL-HNS. Barcelona, Congrés Implants coclears a l'Hospital Xeral - Cies.

Dr. Melgarejo, Pablo

Expert en estudi de l'oïda interna i Proves vestibulars

Núm. col·legiat: 2502815

.

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Fibroscopia rinofaringea

Què és l’otorinolaringologia?

És l’especialitat mèdica que s’encarrega de la prevenció, el diagnòstic i el tractament, tant mèdic com quirúrgic, de les malalties de l’oïda i de les vies respiratòries superiors (nas, sins paranasals, faringe i laringe)

Tractaments

A Amedics comptem amb un equip d’otorinolaringòlegs especialitzats en la prevenció i tractament de les diverses patologies de la seva especialitat tant a la consulta com al quiròfan.

Cirurgia oncològica de laringe – Làser
Cirurgia endoscòpica nasosinusal
Cirurgia ORL pediàtrica
Cirurgia de l’oïda.
Cirurgia de broncopatia i apnees

Proves

Audiometries
Fibroscòpia de vies altes
Aspiració
Extracció de taps

Quines són les malalties més freqüents?

Oïda
Pèrdues d’audició
Otitis
Acúfens
Vertígens
Paràlisis facials

Nas
Rinitis
Sinusitis
Pòlips nasals
Desviació del septe nasal
Sagnat nasal
Pèrdua d’olfacte

Gola
Amigdalitis
Ronc
Disfonies
Pòlips o nòduls de cordes vocals
Tumors de coll

Coll
Masses i ganglis cervicals
Malalties de les glàndules salivals i de la glàndulatiroide

Preguntes freqüents

Com es fan els taps de cera?
El conducte auditiu està recobert de fol·licles pilosos i glàndules que produeixen un oli anomenat cerumen. Aquesta cera generalment s’obre pas fins a l’obertura de l’oïda, on cau o s’elimina amb els rentats. Si la cera s’acumula, pot bloquejar el conducte auditiu extern.
Com he d’actuar davant d’un sagnat de nas?
Contràriament al que es feia abans, no s’ha de tirar el cap enrere. Si ho fem, només aconseguirem empassar-nos la sang. El que cal fer és tirar el cap endavant, sempre per sobre del nivell del cor, i pressionar amb el dit la part superior de l’orifici on es produeixi l’hemorràgia.
Què és l’otitis mitjana?
L’otitis mitjana aguda és una inflamació de l’orella mitjana (habitualment acompanyada d’infecció) que apareix de forma abrupta (en poques hores) i que produeix:

• Mal d’orella, generalment en un sol cantó
• Sensació d’orella tapada (hipoacúsia)
• Febre (generalment en els nens menors de 2anys)

Per què se’ns tapen les orelles a l’avió?
Quan s’experimenta un canvi de pressió atmosfèrica, l’oïda triga o té problemes per compensar les pressions a causa de la impermeabilitat de la trompa d’Eustaqui, que és un conducte que comunica el nas amb l’orella mitjana.
El meu fill ronca, és greu?
El ronc en si no és greu, però és convenient descartar que no hi hagi un augment de la mida dels cornets nasals.