Dietètica

Reserva amb el teu especialista

Què és la dietètica?

La dietètica és la disciplina que estudia els règims alimentaris, en la salut o en la malaltia, i que permet establir, de manera científica, la ració alimentària o la dieta convenient per a una persona, segons la seva feina o estat de salut.

El que pretén aconseguir la dietètica és el benestar.

Serveis que oferim

Dissenyem dietes personalitzades i realitzem els controls periòdics corresponents.

Elaborem dietes per controlar el pes i millorar la salut, amb els aliments de la dieta mediterrània.

Si té problemes de colesterol i triglicèrids, li indiquem la dieta i les mesures que cal seguir per millorar els seus resultats analítics.

Si té diabetis, amb l’educació diabetològica aprendrà a adoptar la dieta i les mesures adequades per regular la seva glucèmia.

Amb l’educació diabetològica també s’ensenya al pacient a controlar el seu tractament, tant si és amb antidiabètics orals com amb insulina.

Pacient diabètic

Controlem el coeficient T/B del pacient, que ens permet saber com està la seva circulació distal arterial, i l’ensenyem a controlar totes les complicacions de la diabetis.

En la diabetis gestacional, expliquem a l’embarassada la dieta adequada, els controls capil·lars de la glucèmia i els cossos cetònics.

Dissenyem dietes riques en calci, sobretot per a la dona menopàusica; en ferro, per al puerperi; en magnesi, per a la fibromiàlgia, etc. Preparem dietes per a la hipertensió i expliquem els hàbits saludables que cal seguir.

També elaborem la tan famosa dieta hiperproteica, però l’adaptem a les necessitats del pacient, amb la qual cosa evitem de posar en risc la seva salut.

Quina diferència hi ha entre endocrinologia i dietètica?

El metge endocrí està especialitzat en l’estudi, el diagnòstic i el tractament de malalties del sistema endocrí, que és l’encarregat de produir les hormones que regulen moltes funcions del nostre organisme, com ara el seu creixement, desenvolupament i funcionament metabòlic.

El metge endocrí també ens indica la nutrició adequada per a cada pacient, però és el dietista qui elabora les dietes adaptades i qui li recomana les mesures saludables.

Preguntes freqüents

He de seguir fent dieta si prenc pastilles per al colesterol?
Sí, en les dislipèmies la dieta forma part del tractament (representa el 60%) i permet regular millor el tractament medicamentós.
Puc fer qualsevol dieta per perdre pes?
Es pot fer qualsevol dieta estàndard, però cal adaptar-la sempre en funció de la feina, les malalties i els gustos culinaris del pacient, i procurar que sigui tan equilibrada com sigui possible.
Quant temps he de fer dieta per aprimar-me?
S’ha de baixar de pes a poc a poc, amb una dieta adaptada al tipus de persona, feina i gustos culinaris. Un cop s’aconsegueixi el pes de salut —per al qual es té en compte el pes desitjat pel pacient, el pes ideal i el recomanat terapèuticament—, cal mantenir la dieta i el pes durant un any.
Tothom pot fer una dieta hiperproteica?
La dieta hiperproteica pura no és recomanable en cap cas. El que sí que es pot aconsellar és l’increment del percentatge de les proteïnes de la dieta, sempre que el pacient no pateixi afeccions com ara diabetis, hiperuricèmia, insuficiència renal, etc.
La dieta vegetariana és completa per a la salut?
Sí, no té cap deficiència. Només cal saber combinar bé les proteïnes vegetals per cobrir les necessitats nutricionals del cos humà.