Radiologia

Reserva amb el teu especialista

Dra. Del Amo Conill, Montserrat

Experta en Ecografia Mamaria i Pediàtrica

Núm. col·legiat: 080823607

1-licenciada en Medicina i Cirurgia a Universitat Autònoma de Barcelona ( Unitat Docent Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ) . Especialització en Radiodiagnòstic ( MIR ) a l'Hospital Clínic de Barcelona . 2- Especialització en Medicina Familiar i Comunitària ( MIR ) a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona . Diplomada en Salut Pública per l'Institut d'Estudis de la Salut . Acreditació com a Directora d'Instal · lacions de Radiodiagnòstic pel Consell de Seguretat Nuclear . 3- Resident de Radiodiagnòstic a l'Hospital Clínic de Barcelona Equip de Lectors Experts del Programa de Cribratge de Càncer de Mama de l'Hospital Clínic de Barcelona .Hospital de la Maternitat de Barcelona. Col · laboradora en diversos centres privats com la Clínica Teknon , Institut Marquès , Clínica Corachan , entre d'altres. 4- Tutora de Residents de Radiodiagnòstic de l'Hospital Clínic i oragnizadora de les sessions específiques per als residents. Col · laboradora Docent del Grau de Medicina a la Universitat de Barcelona . Professora d'Anatomia per la Imatge i de Anatomofisiologia i Patologia General a l'Escola " Eixample Clínic " . Formació de metges residents de l'Hospital Clínic. Professora i / o ponent en nombrosos Màster , Cursos, Congressos , Jornades, etc .

Dr. Querol Borras, Vicente

Expert en Radiodiagnòstic

Núm. col·legiat: 080814639

-Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat deValència l’any 1979. -Especialista en Radiodiagnòstic per l’Hospital Clínic Provincial de Barcelona l’any 1983. Concessió per ordre ministerial de data 12 de juliol de 1983. -Especialista en Medicina del Treball per l’Escola Professional de Medicina del Treball de l’Hospital Clínic Provincial de Barcelona l’any 1984. -Supervisor d’Instal·lacions Radioactives. Hospital Clínic Provincial de Barcelona l’any 1991. -En l’actualitat especialista radiòleg del servei de diagnòstic per la imatge de L’Hospital Universitari Sagrat Cor-IDC (Health Diagnostic-HD) -Professor Associat Mèdic del departament de Medicina des del curs 2012-2013 fins al curs 2019-2020. Facultat de Medicina. Universitat de Barcelona. -Múltiples publicacions a revistes nacionals, axí com publicacions, comunicacions i pòsters a congressos nacionals i internacionals. -Membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. -Membre numerari de la Sociedad Española de Radiología Médica (SERAM). -Membre numerari de l’Associació Catalana de Radiología Mèdica (ACRAM). -Soci numerari de la Sociedad Española de Ultrasonidos (Filial SERAM). -Membre del Comitè Editor de la Revista Annals del Sagrat Cor. -Membre de la Sociedad Española de Diagnóstico por Imagen Abdominal (SEDIA). Idiomas: Català, Castellà, Anglès.

Què és la radiologia?

La radiologia consisteix en la presa d’imatges que faciliten l’observació de les estructures internes del cos per estudiar-ne possibles lesions.

Aquestes imatges ajuden al metge a complementar l’estudi del pacient.

La radiologia convencional és útil per diagnosticar fractures d’ossos, infeccions, artritis o càncer, entre d’altres malalties i afeccions.

Com es fa un examen radiològic?

El primer pas en la realització d’un examen radiològic és la col·locació del pacient. El tècnic li indicarà si s’ha d’estirar a la llitera, asseure’s o estar-se dret i li demanarà que es quedi quiet mentre es prenen les imatges.

Un cop estigui col·locat i quiet, el tècnic enfocarà l’equip de raigs X cap a l’àrea del cos que s’hagi d’examinar i en farà l’estudi.

Tots els exàmens de radiologia convencional són llegits i interpretats per metges. Un cop realitzat l’estudi, es podrà disposar, si cal, dels resultats informats.

Què és l’ecografia?

Un equip d’ecografia mèdica emet aquests ultrasons, els recull i els interpreta mitjançant un ordinador. L’ecografia s’utilitza per veure òrgans vitals, flux sanguini, embaràs…

Els equips d’ecografia mèdica emeten aquests ultrasons, els recullen i els interpreten mitjançant un ordinador. L’ecografia s’utilitza per veure òrgans vitals, flux sanguini, embaràs

Tipus d’ecografies

  • Hepatobiliar
  • Abdominal
  • Pancreàtica
  • Tiroïdal
  • Mamària
  • Testicular
  • Ginecològica
  • Urològica
  • Prostàtica
  • Renal

Què oferim?

Al nostre centre comptem amb aparells de radiologia convencional i ecògrafs utilitzats per radiòlegs i tècnics experimentats per realitzar tot tipus d’exàmens de radiodiagnòstic.

Informe immediat
Imatge digital
Radiòlegs experimentats

Preguntes freqüents

Com m’he de preparar per a un examen radiogràfic?
La preparació varia segons la zona que s’ha d’examinar. En qualsevol cas, però, haurà de descobrir l’àrea del cos que cal radiografiar. Si és necessari, se li proporcionarà una bata.

També se li demanarà que es tregui qualsevol element metàl·lic, com ara joies, ulleres i roba amb tancament o fermalls de metall, ja que aquests elements poden interferir en la radiografia enfosquint la imatge.

És segura una radiografia?
Les radiografies convencionals es realitzen a través de baixes radiacions ionitzants. El feix de raigs X s’apunta i es limita curosament a la part del cos que cal examinar. No queda cap residu de radiació al cos després de l’examen.
Com m’he de preparar per a un examen ecogràfic?
No cal gairebé cap preparació especial. Segons la zona que calgui explorar:

• Hepatobiliar, abdominal i pancreàtica: dejunidurant 6 h. Es pot beure aigua.
• Tiroïdal, mamària i testicular: no requereixpreparació prèvia.
• Ginecològica, urològica i prostàtica: 2 h abanssense orinar i beure mig litre d’aigua 30 minutsabans de la prova.
• Renal: 30 minuts abans de la prova, beure miglitre d’aigua sense gas i menjar lleugerament.