Dermatologia

Reserva amb el teu especialista

Dra. Del Alcazar Viladomiu, Elena

Experta en dermatologia

Núm. col·legiat: 080851504

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Dermatologia Mèdica-Quirúrgica- Venereologia, per la Universitat del País Basc (UPV), a Sant Sebastià. Amb menció destacada, a la millor resideix. Ha treballat a l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona i actualment treballa com a adjunta facultativa a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. És membre de la "Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia" (AEDV) i del Grup Español de Psoriasi. En el camp de la formació ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, i és autora de diverses publicacions científiques i de diferents capítols de llibres. Forma part del quadre mèdic d'especialistes d'AMEDICS des de setembre de 2017. 2005-2009: Educació Secundària Obligatòria, a Sant Jaume de la Fep, l’Hospitalet de Llobregat.

Dra. Fernández, Clara

Experta en Dermatologia

Núm. col·legiat: 080850165

Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona a l’Unitat Docent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Títol d’especialista en Dermatologia Mèdico-Quirúrgica i Venereologia via MIR a l’Hospital Clínic de Barcelona. Ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, així com en la publicació d’articles científics. És membre de la “Academia Española de Dermatología y Venereología” (AEDV) i de la Societat Catalana de Dermatologia i Venereologia.

Dra. Galvany Rossell, Loida

Experta Mèdica i quirúrgica

Núm. col·legiat: 080839628

Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona-Unitat Docent de Vall d’Hebron. Especialista en Dermatologia Mèdico-Quirúrgica i Venereologia via MIR a l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Ha treballat tant en l’àmbit de la medicina pública (Hospital Universitari Sagrat Cor i Centres d’Atenció Primària de l’eixample Esquerre de Barcelona) com en la medicina privada (IDERMA Dexeus, Clínica Corachan Institut Pau Umbert, Clínica dermatològica Salleras, NAME centre mèdic Badalona, Torreblanca Salut, Polimèdic Blanes i Clínica Milenium). Forma part del quadre mèdic d’especialistes d’AMEDICS des de l’any 2009, i ho combina amb la Dermatologia Hospitalària on actualment és Cap del Servei de Dematologia de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona. També participa en la formació de residents de Medicina de Família i Comunitària i assisteix regularment a les sessions clíniques del servei de Dermatologia de Sant Pau. En el camp de la formació ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, així com en la publicació d’articles científics. És membre de la “Academia Española de Dermatología y Venereología” (AEDV), de la Societat Catalana de Dermatologia i Venereologia, del “Grupo Español de Cirugía Dermatológica y Oncología Cutánia” (GECIDOC) i Membre de la Xarxa Catalano-Balear del Melanoma Cutani. En el nostre centre “Amedics”, hi destaca en la subespecialització de: - Tricologia i infiltracions capil·lars. - Cirurgia dermatològica avançada. - Reparació del lòbul rasgat/dilatat de l’orella-Lobuloplàstia. - Ecografia cutània-dermatològica. - Detecció precoç del càncer cutani.

Dr. Molinero Caturla, Jesús Angel

Expert en Alteracions de la Pell i Al·lèrgia Cutània

Núm. col·legiat: 080834681

Llicenciat en Medicina per la Universitat d'Alacant. Especialitat en Dermatologia via MIR cursada a l'Hospital General Universitari deValència. Metge Adjunt del Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor (Barcelona, 2000-2007). Metge Adjunt del Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona, des de 2008 fins a l'actualitat). En ambdós Serveis dedicació a la Dermatologia General, Cirurgia Dermatològica, Al·lèrgia Cutània i Fotodermatologia. Participació i formació en nombrosos cursos de l'Especialitat. Comunicacions a Reunions i Congressos Nacionals i Internacionals. Fins el moment, 23 articles publicats en revistes nacionals i internacionals. Participació com a docent en diversos Cursos i Seminaris per Dermatòlegs, pediatres, metges de família i Metges Residents.

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Què és la dermatologia?

La dermatologia és l’especialitat medicoquirúrgica que estudia i tracta els problemes de la pell, cabell, ungles i mucoses (boca i genitals).

Què és la pell?

La pell és l’òrgan més gran i extens del nostre cos, pot arribar a mesurar fins a 2 m2 i a pesar fins a 5kg.

Té funció de barrera per protegir les nostres parts internes de les agressions exteriors, ens defensa de les infeccions i forma part d’un dels cinc sentits.

Capes de la pell

La pell està estructurada en tres capes: epidermis, dermis i hipodermis. D’ella en neixen diferents estructures com els cabells, les ungles i les glàndules sebàcies i de la suor.

Petits canvis en les cèl·lules d’aquestes parts ens atorguen un físic diferent a cada persona (com el color de la pell i els cabells, la capacitat per posar-nos més o menys bronzejats, tenir la pell més o menys hidratada, etc.)

A qui tractem?

Tractaments

El nadó
L’infant
L’adolescent
L’edat adulta
La tercera edat

L’equip de dermatòlegs d’Amedics vetllem per a la cura íntegra de la pell en qualsevol etapa de la vida, ja que va variant amb el pas del temps.

A la consulta li oferirem un assessorament global i individualitzat de la seva pell, des de la prevenció fins al tractament.

Inflamacions comunes (dermatitis, psoriasis,urticària, pruïja, liquen)
Acne en l’adolescent i l’edat adulta
Problemes capil·lars (alopècia)
Onicopaties (malalties a les ungles com (l’onicomicosi)
Picor
Malalties de transmissió sexual (condilomes)
Estudi del tipus de pell
Control de nevus (pigues)
Detecció precoç i tractament del càncer de pell
Extracció de tumors benignes o estètics (fibromes, berrugues, queratosis, punts robí,quistos)
Taques facials, fotorejuveniment
Cicatrius inestètiques (queloides)
Cirurgia reparadora de l’orella (forat rasgat)

Preguntes freqüents

Quin tipus de crema és el més adequat per al meu tipus de pell?
Depenent del color de la pell de cadascú, pot ser més convenient utilitzar protecció solar per la cara i una loció corporal per al cos, però dependrà de la sequedat que presenti cada persona.
És normal que em piqui la pell?
Determinats factors externs poden agredir la pell i provocar-nos picor. També determinades malalties internes o cutànies es manifesten amb picor.
La dermatitis es contagia?
La dermatitis és la inflamació de la pell. Té múltiples causes però en cap cas és contagiosa.
Quan s’ha de començar a tractar l’acne del meu fill?
L’acne s’ha considerat històricament com una part normal del procés de l’adolescència. Això no obstant pot deixar unes cicatrius que seran permanents. És per això que els dermatòlegs aconsellem tractar-lo com més aviat millor.
Quines pigues he de controlar?
És important saber que una piga pot tenir un desencadenament fatal en càncer de pell i provocar metàstasi. El seu dermatòleg li farà una primera revisió i li explicarà quines són les pigues susceptibles de ser controlades.
És freqüent el càncer de pell?
Hi ha diferents tipus de càncer de pell. El més freqüent és el carcinoma basocelular, que sol manifestar-se com un granet que no cura i fa crosta constantment. Si es detecta a temps té un tractament senzill i sense conseqüències.