Dermatologia

Reserva amb el teu especialista

Dra. Del Alcazar Viladomiu, Elena

Especialista en Dermatologia

Núm. col·legiat: 51504

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, i especialista en Dermatologia Mèdic-Quirúrgica i Venereologia per la Universitat del País Basc, on va ser reconeguda com la millor resident. Actualment, és facultativa adjunta a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i membre de la AEDV i el Grup Espanyol de Psoriasi. Ha participat en nombrosos congressos i publicacions científiques, i forma part del quadre mèdic de Amedics des de 2017.

Dra. Fernández Sartorio, Clara

Especialista en Dermatologia

Núm. col·legiat: 50165

Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona a l’Unitat Docent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Títol d’especialista en Dermatologia Mèdico-Quirúrgica i Venereologia via MIR a l’Hospital Clínic de Barcelona. Ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, així com en la publicació d’articles científics. És membre de la “Academia Española de Dermatología y Venereología” (AEDV) i de la Societat Catalana de Dermatologia i Venereologia.

Dra. Galvany Rossell, Loida

Especialista en medicina quirúrgica i oncològica

Núm. col·legiat: 39628

Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Dermatologia Mèdic-Quirúrgica i Venereologia via MIR a l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Actualment, és facultativa adjunta en el servei de Dermatologia de l'Hospital Dos de Maig, subespecialitzada en Dermatologia Quirúrgica i Oncològica, i forma part del quadre mèdic de Amedics des de 2009. Ha treballat tant en el sector públic com privat i ha participat en nombrosos congressos i publicacions científiques. És membre de diverses societats dermatològiques, incloses la AEDV i GECIDOC.

Dr. Herrerias Moreno, José

Especialista en Dermatologia

Núm. col·legiat: 48168

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona a l’Unitat Docent de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron. Títol d’especialista en Dermatologia Mèdico-Quirúrgica i Venereologia via MIR a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, així com en la publicació d’articles científics. És membre de la “Academia Española de Dermatología y Venereología” (AEDV).

Dr. Molinero Caturla, Jesús Angel

Especialista en Alteracions de la Pell i Al·lèrgia Cutània

Núm. col·legiat: 34681

Llicenciat en Medicina per la Universitat d'Alacant, especialista en Dermatologia via MIR a l'Hospital General Universitari de València. Metge adjunt a l'Hospital Universitari Sagrat Cor (2000-2007) i actualment a l'Hospital Universitari de Bellvitge. Amb experiència en Dermatologia General, Cirurgia Dermatològica, Al·lèrgia Cutània i Fotodermatologia. Ha publicat 23 articles i participat en cursos, congressos i activitats docents dirigides a professionals de la salut.

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Què és la dermatologia?

La dermatologia és l’especialitat medicoquirúrgica que estudia i tracta els problemes de la pell, cabell, ungles i mucoses (boca i genitals).

Què és la pell?

La pell és l’òrgan més gran i extens del nostre cos, pot arribar a mesurar fins a 2 m2 i a pesar fins a 5kg.

Té funció de barrera per protegir les nostres parts internes de les agressions exteriors, ens defensa de les infeccions i forma part d’un dels cinc sentits.

Capes de la pell

La pell està estructurada en tres capes: epidermis, dermis i hipodermis. D’ella en neixen diferents estructures com els cabells, les ungles i les glàndules sebàcies i de la suor.

Petits canvis en les cèl·lules d’aquestes parts ens atorguen un físic diferent a cada persona (com el color de la pell i els cabells, la capacitat per posar-nos més o menys bronzejats, tenir la pell més o menys hidratada, etc.)

A qui tractem?

Tractaments

El nadó
L’infant
L’adolescent
L’edat adulta
La tercera edat

L’equip de dermatòlegs d’Amedics vetllem per a la cura íntegra de la pell en qualsevol etapa de la vida, ja que va variant amb el pas del temps.

A la consulta li oferirem un assessorament global i individualitzat de la seva pell, des de la prevenció fins al tractament.

Inflamacions comunes (dermatitis, psoriasis,urticària, pruïja, liquen)
Acne en l’adolescent i l’edat adulta
Problemes capil·lars (alopècia)
Onicopaties (malalties a les ungles com (l’onicomicosi)
Picor
Malalties de transmissió sexual (condilomes)
Estudi del tipus de pell
Control de nevus (pigues)
Detecció precoç i tractament del càncer de pell
Extracció de tumors benignes o estètics (fibromes, berrugues, queratosis, punts robí,quistos)
Taques facials, fotorejuveniment
Cicatrius inestètiques (queloides)
Cirurgia reparadora de l’orella (forat rasgat)

Preguntes freqüents

Quin tipus de crema és el més adequat per al meu tipus de pell?
Depenent del color de la pell de cadascú, pot ser més convenient utilitzar protecció solar per la cara i una loció corporal per al cos, però dependrà de la sequedat que presenti cada persona.
És normal que em piqui la pell?
Determinats factors externs poden agredir la pell i provocar-nos picor. També determinades malalties internes o cutànies es manifesten amb picor.
La dermatitis es contagia?
La dermatitis és la inflamació de la pell. Té múltiples causes però en cap cas és contagiosa.
Quan s’ha de començar a tractar l’acne del meu fill?
L’acne s’ha considerat històricament com una part normal del procés de l’adolescència. Això no obstant pot deixar unes cicatrius que seran permanents. És per això que els dermatòlegs aconsellem tractar-lo com més aviat millor.
Quines pigues he de controlar?
És important saber que una piga pot tenir un desencadenament fatal en càncer de pell i provocar metàstasi. El seu dermatòleg li farà una primera revisió i li explicarà quines són les pigues susceptibles de ser controlades.
És freqüent el càncer de pell?
Hi ha diferents tipus de càncer de pell. El més freqüent és el carcinoma basocelular, que sol manifestar-se com un granet que no cura i fa crosta constantment. Si es detecta a temps té un tractament senzill i sense conseqüències.