Cardiologia

Reserva amb el teu especialista

Dr. Gual, Miquel

Especialista en Cardiologia

Núm. col·legiat: 00000

Especialista en Cardiologia

Equipo de Cardiología Dr.Jimenez

Expert en Cardiologia

Núm. col·legiat: 080846315

.

Dra. López Treviño, Marisol

Experta en cardiologia

Núm. col·legiat: 080809593

Llicenciada en Medicina i Cirurgia General i Títol de Metge Especialista en Aparell Circulatori per la "Fundació Biscaia Procardíacos (Bilbao)". Estar en possessió de propietat d'una plaça de metge especialista de Cardiologia a l'Institut Català de la Salut (ICS). Metge Cardiòleg de la Quinta de Salut "L'Aliança" a Calella (Barcelona) - Des de Febrer 2009 fins l'actualitat: Metge en "A Medics". Formació i Publicacions: 1996. Estudi Toric. Torasemida (ICCV-NYHA- III). 1998. Estudi RAMICOR (ramipril - Tractament en pacients postinfart de miocardi). 2002. Estudi SARA Efecte tractament amb candesartan sobre pacients amb HTA i Hipertròfia ventricular esquerra segons els nous criteris diagnòstics electrocardiogràfics. 2005-2006. Estudi Koral I i II. Presència de microalbuminúria en orina en malaltia cardíaca i risc cardiovascular en pacients amb HTA. 2005. Estudi CardioMet. Relació entre síndrome metabòlica, Hipertròfia ventricular esq i ritme circardiano de la pressió arterial en la població hipertensa assistida en Atenció Primària a Espanya. 2006. Estudi Carol II. HTA alt risc. 2006. Estudi Cinthia. Estudi epidemiològic sobre els caràcters clínics i el tractament del pacient amb Cardiopatia isquèmica crònica i HTA en la pràctica clínica a Espanya. 2007. Estudi Expres. La malaltia vascular hipertensiva a Espanya. 2007. Estudi implement. Valoració de grau de control de factors de risc cardiovascular segons les guies de l'ESC (Societat Europea de Cardiologia). 2008 - 2009. Estudi CARDIOCARE. Aplicació de les guies de pràctica clínica en pacients amb cardiopatia isquèmica crònica.

Dr. Rello Sabate, Pau

Expert en Cardiologia

Núm. col·legiat: 080850159

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Formació durant la carrera a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Especialista en Cardiologia havent realitzat la residència a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. A l’actualitat, cardiòleg clínic a la planta d’hospitalització i a consultes externes de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Experiència en la realització d’ecocardiogrames i proves d’esforç. A nivell d’investigació, col·laboració en múltiples projectes relacionats amb el maneig de la insuficiència cardíaca, i el tractament de la cardiopatia isquèmica i les valvulopaties. Múltiples ponències en congressos nacionals. Membre de la Societat Catalana de Cardiologia, de la Sociedad Española de Cardiología i de la European Society of Cardiology. Professor col·laborador de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de preparació de metges per a l’examen MIR.

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Ecocardiograma doppler color

Electrocardiograma

Holter ECG

Holter presión arterial

Què és la cardiologia?

La cardiologia és l’especialitat mèdica dedicada a l’estudi de les malalties del cor (tant les orgàniques, que afecten les vàlvules, el miocardi o la circulació coronària, com les que fan referència als trastorns del ritme cardíac)

El cor

El cor és un òrgan muscular buit que funciona com una bomba, aspirant i impel·lint, i que té dues funcions principals:

Bombar sang venosa als pulmons per oxigenar-la.

Bombar sang oxigenada procedent dels pulmons a totes les parts del cos.

Tractaments i proves

  • Medicaments descoagulants com el Sintrom
  • Analítica
  • Radiologia de tòrax
  • ECG
  • Ecocardiograma
  • Proves d’esforç

ECG o electrocardiograma

Són exploracions que registren l’activitat elèctrica i mecànica del cor.

Està indicat en pacients que presentin una simptomatologia compatible amb una possible afectació cardíaca (dolor precordial, dispnea, marejos, etc.), així com en revisions preoperatòries o per revisions mèdiques esportives.

Què tractem?

  • Infart
  • Angina de pit
  • Cardiopatia isquèmica
  • Miocardiopaties
  • Valvulopaties
  • Arítmies
  • Cardiopaties congènites
  • Colesterolèmia
  • Hipertròfia cardíaca
  • Malaltia de Kawasaki
  • Coartació d’aorta
  • Hipertensió
  • Malaltia cerebrovascular
  • Revisió prequirúrgica
  • Soplo cardiaco

Preguntes freqüents

Quines precaucions he de tenir després d’un infart?
Cal realitzar controls periòdics amb el cardiòleg; adoptar uns hàbits de vida saludables —dieta mediterrània baixa en sal i exercici moderat (natació, passejos diaris…)— i seguir el tractament medicamentós.
M'he de fer ECG de control?
Sí. A partir dels 40 anys, és recomanable fer-se un ECG anual.
Què és un stent?
És un dispositiu de forma cilíndrica o tubular d’ús intraluminal i intravascular, que es col·loca a l’interior d’una artèria coronària per mantenir-la permeable i evitar-ne el col·lapse després de la seva dilatació, desobstrucció o alliberament quirúrgic.
Què cal fer si es té dolor precordial?
Si sospitem que es tracta de dolor precordial, cal dirigir-se immediatament a urgències perquè les primeres sis hores són clau per al pronòstic de l’infart.
Quins símptomes té l’infart?
Dolor en la zona precordial que s’irradia cap al coll o el braç esquerre, acompanyat de sensació d’opressió, ofec, angoixa, nàusees, sudoració profusa i mareig.
Quina diferència hi ha entre una angina de pit i un infart?
Quan es produeix una obstrucció en alguna artèria coronària, es redueix el flux de sang cap al cor i provoca l’angina de pit. Si aquest procés té lloc de forma brusca, per la formació d’un trombe dins de l’artèria coronària, apareix el que s’anomena síndrome coronària aguda, coneguda com infart de miocardi.