Medicina general

Reserva amb el teu especialista

Dr. Fernández, Francisco de Asís

Expert en Medicina Interna

Núm. col·legiat: 080808980

Títol de Llicenciat en Medicina y Cirurgia por la Universitat Autònoma de Barcelona en 1979 i Títol d'Especialista en Medicina Interna en 1982. Ha estat Coordinador duants molts anys de la Unitat de Malalties Autoinmunes Sistemàtiques, Director del Servei de Medicina Interna i Director Mèdic de l' Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Ha publicat més de 90 publicaciones i ponències mèdiques nacionals i internacionals i es Membre de L' Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears desde fa 35 anys.

Dr. Puig Forcada, Joaquim

Expert en Medicina Interna

Núm. col·legiat: 080824085

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Unitat docent de l'Hospital de Sant Pau. Especialista en Medicina Intensiva a l'Hospital del Sagrat Cor. Màster en Estadística i Anàlisi Multivariant en la recerca biomèdica. Metge intensivista en diversos Centres Hospitalaris de Barcelona (Hospital Universitari del Sagrat Cor, Centre Mèdic Teknon). Cap clínic del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Quiron de Barcelona. Metge consultor en Medicina Interna i Medicina General al consultori Amedics. Diverses publicacions en l'àmbit de la Medicina Intensiva i Coronària. Ha participat en la formació de metges Residents (HUSC).

Dra. Rivas Arcia, Alba

Experta en Medicina Familiar i Comunitària

Núm. col·legiat: 080850765

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Carabobo, Venezuela. Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària per l'Hospital Sanc Frances de Borja de Gandia. Cursos realitzats de metodologia de la investigació, farmacologia clínica i dret Mèdic Sanitari, Gestió i atenció primària. Taller de cures pal·liatives en atenció primària.

Dr. Skaf, Elias

Expert en la Unitat d' Urgències

Núm. col·legiat: 080812791

Experiència professional des de 1977 en la unitat d'Urgències de diversos hospitals. Coordinador i Cap de Servei des de 1987 fins a 2016 a Hospital de referència a Barcelona.

Què és la medicina general?

La medicina general és la ciència dedicada a l’estudi de la vida, la salut, les malalties i la mort de l’ésser humà. Implica l’art d’exercir aquest coneixement per mantenir i recuperar la salut, aplicant-lo al diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties.

Quina funció té l’especialista en medicina general?

El metge de família és el metge de referència inicial pel que fa a l’atenció dels problemes de salut, tant els aguts com els crònics, i en l’orientació cap a l’àmbit especialitzat en els casos que ho requereixin.

El metge de medicina general aconsella al pacient sobre els seus problemes de salut, intentant donar resposta a les diverses necessitats que pugui tenir des de la pròpia consulta o sol·licitant la col·laboració dels diferents professionals sanitaris.

Funcions específiques

Atenció de patologies agudes.
Orientació especialitzada en cas de patologies d’elevada complexitat.
Atenció de les patologies cròniques: diabetis, hipertensió, patologia cardiovascular, asma, MPOC…
Control de factors de risc: dislipèmies, obesitat, etc.
Medicina preventiva.
Revisions de l’estat de salut.

Què oferim?

Orientació i/o derivació més adequada a la seva patologia.

Preguntes freqüents

Per què he d’anar al metge general?
Totes les patologies són responsabilitat del metge de família encara que el seu control sigui compartit amb l’especialista. El metge de família ofereix una visió global i integrada de l’estat de salut de l’individu i en fa un seguiment cronològic.
Com sé que estic deshidratat?
Estar deshidratat significa que el cos no té prou líquid per funcionar adequadament. Cada vegada que hi ha una evacuació intestinal, es perden líquids. La diarrea fa que la pèrdua de líquids sigui encara més gran. També es perden sals i minerals com sodi, clorur i potassi, que afecten la quantitat d’aigua que roman al cos.
Què és la bronquitis aguda?
La bronquitis aguda implica que els conductes que transporten aire als pulmons (els bronquis) es troben inflamats i irritats.
Què és la febre?
El nostre cos acostuma a estar a una temperatura d’entre 35,8 ºC i 37,2 ºC. A vegades aquesta temperatura puja. Quan supera els 37,8 ºC diem que tenim febre. Entre els 37,2 ºC i els 37,8 ºC parlarem de febrícula. La temperatura del nostre cos pot variar segons l’hora del dia. Generalment, és més alta a la nit.
Quan he d’anar al metge general si tinc diarrea?

Cal atenció mèdica quan hi ha qualsevol dels símptomes següents:

  • Senyals de deshidratació
  • Diarrea de 2 dies o més
  • Dolor intens a l’abdomen o el recte
  • Febre de 38,8 ºC o més
  • Femta amb sang o pus
  • Femta de color negre i enquitranada