Psicologia

Reserva amb el teu especialista

Dip. Clos, Marta

Especialista en psicologia clínica i intervenció psico-social en geriatria.

Núm. col·legiat: 20163

Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona amb més de deu anys d'experiència i experiència en atenció psico-social en adults, residències geriàtriques, tècnica hologràmica i tècnica sistèmica de "Les constel·lacions". Psicòloga especialitzada en psicologia clínica (adults), i intervenció psico-social. Experiència en Residències Geriàtriques i Centres de dia. Experiència com a responsable Psicòloga de les Residències. Avaluació psicològica en les àrees cognitiva, afectiva i conductual, Intervenció preventiva i terapèutica individual i grupal, suport vers la institució com per exemple, en la detecció i la resolució de conflictes, Optimitzar el clima institucional, facilitar el procés d'intercomunicació entre els treballadors del centre, i entre treballadors i usuaris. Suport als familiars dels usuaris. Experiència en treball sistèmic per a la recuperació i el manteniment cognitiu basada en la tècnica de "Les constel·lacions" on s'aborden els problemes des d'una perspectiva sistèmica. Es pot treballar sobre qualsevol cosa: una parella, una relació, una malaltia, etc. Per altra banda, experiència en tècniques hologràmiques, una teràpia que aborda el malestar físic i emocional des d'un tractament sobre el circuit energètic corporal.

Dip. García Solsona, Neus

Especialista en Trastorns de l’Autoestima i Pèrdua Familiar

Núm. col·legiat: 9680

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Especialitzada en trastorns d'ansietat, gestió de l'estrès i en tractaments per deixar de fumar. Formada en teràpia gestalt i en eneagrama a través del programa Sat de Claudio Naranjo. Formació en constel·lacions familiars. Estudis sobre acupuntura i hipnosi. Experiència en consulta privada des de fa 15 anys atenent principalment a pacient amb quadres ansiosos i depressius.

Lda. Rodríguez Estaún, Inmaculada

Especialista en ansietat, depressió, pèrdues de tota mena

Núm. col·legiat: 7740

Psicòloga sanitària. Formació clínica. Especialista en ansietat, depressió, pèrdues de tota mena (dol). Coaching Individual. Postgrau en teràpia cognitiva i Social. Postgrau en teràpies psicològiques breus. Experta en psicoteràpia (European Certificate in Psychology) complint els requisits de la Federació Europea d'Associacions de Psicolegs.( EFTA). Terapia cognitiva-conductual individual per adults. Experiència de 25 anys. Àmplia experiència en: estrès laboral, ansietat general, fòbies, Trastorns obsessivocompulsius (TOC), Hipocondria. Trastorn bipolar, Depressió,Trastorns de la son.Colon irritable. Autoestima, acompanyament de las perduas (familiars, ruptura de parella, laborals). Coaching (entrenament) individual per millorar la qualitat de vida, aprendre a saber gestionar les emocions, afrontar noves situacions i presa de decisions. Creixement personal Persones amb obesitat per ajudar-les a aconseguir el seu objectiu (tractament multidisciplinari: metge endocrí, dietista, Psicòleg).

Lda. Suazo, Andrea

Psicóloga Especialista en Salut Sexual

Núm. col·legiat: 28742

Diplomada en el Màster Oficial de Sexologia Clínica i Teràpia de Parella a l’Associació Espanyola de Psicologia Clínica Cognitiu Conductual (AEPCCC) Àmplia experiència en: - Trastorns sexuals Femenins i Masculins: ejaculació precoç, disfunció erèctil, fòbia sexual, addicció a l'sexe, ejaculació retardada, disfunció o falta de desig, encopresi, dualitat de gènere, trastorns d'excitació sexual, anorgàsmia, disparèunia (dolor), conducta sexual inadaptada. - Teràpia de Parella: problemes de fertilitat, conflictes propis de la parella, infidelitat, violència, problemes d'addicció, fills amb problemes conductuals. - Teràpia individual adults: depressió, ansietat, trastorn obsessiu compulsiu (TOC), trastorns de la personalitat, trastorn bipolar, fòbies i crisis nervioses o de pànic, trastorns de la son, estrès laboral, dependència afectiva. Formació i teràpies amb la base cognitiu conductual. Col·laboració en la Unitat d'Andrologia Hospital Universitari Sagrat Cor Altres estudis d'interès Màster de psicologia clínica infantojuvenil (AEPCCC) Màster de Gestió hospitalària i de serveis sanitaris, Universitat de Barcelona

Ldo. De Dios, Miguel Ángel

Especialista en Psicologia General sanitaria

Núm. col·legiat: 25887

Graduat en psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), realitzant l'especialitat de Psicologia General Sanitària a la Universitat Isabel I (UI1). A més, ha realitzat formació a Mindfulness, en teràpia Gestalt i en Coaching. També ha disposat de formació empresarial havent realitzat un Màster en Direcció i Organització d'empreses i els estudis d'Enginyeria Tècnica Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Durant tot aquest temps ha treballat amb pacients adults que presenten problemàtica, principalment, d'índole ansiós-depressiu, i també amb persones que volen treballar aspectes relacionats amb el creixement personal, tant individualment com grupalment.

La Sexologia és una especialitat privada i no està coberta per cap mútua. Per a més informació truca’ns al (+34) 934553500

Què és la psicologia?

És la ciència que tracta la conducta i els processos mentals dels individus.

Què tractem?

Trastorn d’ansietat: Crisi d’ansietat, trastorn d’ansietat generalitzada, trastorn d’estrès posttraumàtic, estrès, por, pànic i fòbies.
Depressió: Fatiga, baixa autoestima, tensió nerviosa i insomni.
Orientació i suport terapèutic al nen i a l’adolescent.
Orientació a pares, mestres o educadors.
Tractaments per deixar de fumar.
Teràpia de parella i sexologia.

Tècnica hologràmica

Treball sistèmic: Les constel·lacions

 

Quines tècniques utilitzem?

Teràpia cognitiva i conductual
Teràpia humanista gestàltica
Teràpia sistèmica
Tècniques de relaxació i hipnosi

Treball sistèmic: Les constel·lacions

Les Constel·lacions Familiars formen part del que en diem Teràpies Breus Orientades a una Solució, i aborda els problemes des d’una perspectiva Sistèmica. Amb les Constel·lacions es pot treballar qualsevol cosa, per exemple, una addicció és un sistema entre la persona i la substància.

Tot a la vida forma part d’un Sistema, fins i tot la nostra estructura psicològica.

El treball consisteix a representar el problema; donar forma visible a les dinàmiques ocultes que el mantenen; de manera que veiem clarament on és l’origen de la disfunció, i a partir d’aquí resolem. Poder modificar el que va passar en una generació anterior que ens està afectant ara a la nostra vida actual, és un privilegi. Tot el que no sigui trobar i resoldre l’autèntica arrel del problema, és posar pedaços, tard o d’hora es tornarà a manifestar. És, per tant, una de les maneres més pràctiques i ràpides d’accedir al nostre inconscient.

Què es pot tractar amb les constel·lacions?

 

Podem treballar sobre qualsevol cosa, per exemple, una parella ja és un Sistema. Una empresa, un conflicte, un símptoma, una malaltia, una relació… qualsevol cosa es pot abordar amb les Constel·lacions. Tot a la vida forma part d’un Sistema, fins i tot els
nostres propis estats interns.

Tècnica hologràmica

La Tècnica Hologràmica és una Teràpia que aborda el  malestar físic i emocional des d’un tractament sobre el circuit  energètic corporal. Està basada en els principis de la Medicina  Tradicional Xinesa, i entén la malaltia com el resultat d’un desequilibri  energètic, que provoca una resposta inadequada de l’organisme. 

Jo la utilitzo com a complement a la meva Tècnica. Amb les  constel·lacions i en sanació es treballa a nivells molt profunds, i  sovint transpersonals, i perquè tot això pugui tenir resultats més  ràpidament, amb la Hologràmica ho portem a nivell corporal i, per  tant, s’integra millor a la consciència.  

També ajuda a portar millor el procés quan el que estem  treballant són temes durs i difícils per a la persona. 

La Tècnica Hologràmica és una Teràpia per si sola 

Per als adults 

Ajuda a la correcció d’alteracions de tipus psicològic i  emocional: depressió, angoixa, ansietat, estrès i les seves  somatitzacions (cansament, tensió, excitació, obsessions…). Ajuda  molt en la millora d’alguns trastorns psíquics. 

Per als nens 

Amb els nens funciona molt bé, i sovint els estalvia les  medicacions.  

Fracàs escolar a causa de bloqueigs emocionals, pors,  inseguretat, trastorns de l’atenció, o a canvis vitals no assimilats  (divorcis, d’habitatge…), trastorns del comportament, depressió. 

 

Què explora la psicologia?

La percepció
L’atenció
La motivació
L’emoció
El funcionament del cervell
La intel·ligència
La personalitat i les relacions personals
La consciència i la inconsciència

Què és la psicologia clínica?

La psicologia clínica és la branca de la ciència psicològica que s’encarrega de la investigació, l’avaluació i el diagnòstic dels trastorns psicològics, i del tractament del malestar i el patiment de l’ésser humà.

Algunes orientacions teòriques primàries de la psicologia clínica són la teràpia conductual, la cognitiva, la psicoanalítica o psicodinàmica, la humanista i la familiar sistèmica.

Preguntes més frequents

Quina diferència hi ha entre un psicòleg i un psiquiatra?
La principal diferència radica en el fet que el psicòleg no és metge i, per tant, no pot receptar medicació, i el psiquiatra sí.
Quins trastorns de conducta tracta un psicòleg?
• Dificultat de comunicació amb familiars i l’entorn
• Hiperactivitat
• Baixa autoestima
• Ansietat
• Tabaquisme
• Etc.
Quan he de portar el meu fill al psicòleg?
Les àrees en què els pares han de fixar-se per identificar algun canvi que pugui indicar algun problema emocional són:

• Alimentació
• Son
• Atenció i concentració
• Rendiment escolar
• Joc
• Relacions socials
• Estat d’ànim

És normal tenir vergonya d’anar al psicòleg?
És molt habitual. Encara existeixen molts prejudicis socials en aquest sentit i hi ha persones que eviten d’anar al psicòleg, tot i necessitar-ho, o pacients que no expliquen que hi van.
Poden haver-hi recaigudes?
Sí. Si la persona no ha après i automatitzat les estratègies que se li han ensenyat, pot recaure.