Àrea pacient

Psicologia

Reserva amb el teu especialista

Dip. García Solsona, Neus

Experta en Trastorns de l’Autoestima i Pèrdua Familiar

Núm. col·legiat: 9680

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Especialitzada en trastorns d'ansietat, gestió de l'estrès i en tractaments per deixar de fumar. Formada en teràpia gestalt i en eneagrama a través del programa Sat de Claudio Naranjo. Formació en constel·lacions familiars. Estudis sobre acupuntura i hipnosi. Experiència en consulta privada des de fa 15 anys atenent principalment a pacient amb quadres ansiosos i depressius.

Ldo. De Dios, Miguel Ángel

Expert en Psicologia General sanitaria

Núm. col·legiat: 25887

Graduat en psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), realitzant l'especialitat de Psicologia General Sanitària a la Universitat Isabel I (UI1). A més, ha realitzat formació a Mindfulness, en teràpia Gestalt i en Coaching. També ha disposat de formació empresarial havent realitzat un Màster en Direcció i Organització d'empreses i els estudis d'Enginyeria Tècnica Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Durant tot aquest temps ha treballat amb pacients adults que presenten problemàtica, principalment, d'índole ansiós-depressiu, i també amb persones que volen treballar aspectes relacionats amb el creixement personal, tant individualment com grupalment.

La Sexologia és una especialitat privada i no està coberta per cap mútua. Per a més informació truca’ns al (+34) 934553500

Què és la psicologia?

És la ciència que tracta la conducta i els processos mentals dels individus.

Què tractem?

Trastorn d’ansietat: Crisi d’ansietat, trastorn d’ansietat generalitzada, trastorn d’estrès posttraumàtic, estrès, por, pànic i fòbies.
Depressió: Fatiga, baixa autoestima, tensió nerviosa i insomni.
Orientació i suport terapèutic al nen i a l’adolescent.
Orientació a pares, mestres o educadors.
Tractaments per deixar de fumar.
Teràpia de parella i sexologia.

Tècnica hologràmica

Treball sistèmic: Les constel·lacions

Quines tècniques utilitzem?

Teràpia cognitiva i conductual
Teràpia humanista gestàltica
Teràpia sistèmica
Tècniques de relaxació i hipnosi

Treball sistèmic: Les constel·lacions

Les Constel·lacions Familiars formen part del que en diem Teràpies Breus Orientades a una Solució, i aborda els problemes des d’una perspectiva Sistèmica. Amb les Constel·lacions es pot treballar qualsevol cosa, per exemple, una addicció és un sistema entre la persona i la substància.

Tot a la vida forma part d’un Sistema, fins i tot la nostra estructura psicològica.

El treball consisteix a representar el problema; donar forma visible a les dinàmiques ocultes que el mantenen; de manera que veiem clarament on és l’origen de la disfunció, i a partir d’aquí resolem. Poder modificar el que va passar en una generació anterior que ens està afectant ara a la nostra vida actual, és un privilegi. Tot el que no sigui trobar i resoldre l’autèntica arrel del problema, és posar pedaços, tard o d’hora es tornarà a manifestar. És, per tant, una de les maneres més pràctiques i ràpides d’accedir al nostre inconscient.

Què es pot tractar amb les constel·lacions?

Podem treballar sobre qualsevol cosa, per exemple, una parella ja és un Sistema. Una empresa, un conflicte, un símptoma, una malaltia, una relació… qualsevol cosa es pot abordar amb les Constel·lacions. Tot a la vida forma part d’un Sistema, fins i tot els
nostres propis estats interns.

Tècnica hologràmica

La Tècnica Hologràmica és una Teràpia que aborda el  malestar físic i emocional des d’un tractament sobre el circuit  energètic corporal. Està basada en els principis de la Medicina  Tradicional Xinesa, i entén la malaltia com el resultat d’un desequilibri  energètic, que provoca una resposta inadequada de l’organisme. 

Jo la utilitzo com a complement a la meva Tècnica. Amb les  constel·lacions i en sanació es treballa a nivells molt profunds, i  sovint transpersonals, i perquè tot això pugui tenir resultats més  ràpidament, amb la Hologràmica ho portem a nivell corporal i, per  tant, s’integra millor a la consciència.  

També ajuda a portar millor el procés quan el que estem  treballant són temes durs i difícils per a la persona. 

La Tècnica Hologràmica és una Teràpia per si sola 

Per als adults 

Ajuda a la correcció d’alteracions de tipus psicològic i  emocional: depressió, angoixa, ansietat, estrès i les seves  somatitzacions (cansament, tensió, excitació, obsessions…). Ajuda  molt en la millora d’alguns trastorns psíquics. 

Per als nens 

Amb els nens funciona molt bé, i sovint els estalvia les  medicacions.  

Fracàs escolar a causa de bloqueigs emocionals, pors,  inseguretat, trastorns de l’atenció, o a canvis vitals no assimilats  (divorcis, d’habitatge…), trastorns del comportament, depressió. 

 

Què explora la psicologia?

La percepció
L’atenció
La motivació
L’emoció
El funcionament del cervell
La intel·ligència
La personalitat i les relacions personals
La consciència i la inconsciència

Què és la psicologia clínica?

La psicologia clínica és la branca de la ciència psicològica que s’encarrega de la investigació, l’avaluació i el diagnòstic dels trastorns psicològics, i del tractament del malestar i el patiment de l’ésser humà.

Algunes orientacions teòriques primàries de la psicologia clínica són la teràpia conductual, la cognitiva, la psicoanalítica o psicodinàmica, la humanista i la familiar sistèmica.

Preguntes més frequents

Quina diferència hi ha entre un psicòleg i un psiquiatra?
La principal diferència radica en el fet que el psicòleg no és metge i, per tant, no pot receptar medicació, i el psiquiatra sí.
Quins trastorns de conducta tracta un psicòleg?
• Dificultat de comunicació amb familiars i l’entorn
• Hiperactivitat
• Baixa autoestima
• Ansietat
• Tabaquisme
• Etc.
Quan he de portar el meu fill al psicòleg?
Les àrees en què els pares han de fixar-se per identificar algun canvi que pugui indicar algun problema emocional són:

• Alimentació
• Son
• Atenció i concentració
• Rendiment escolar
• Joc
• Relacions socials
• Estat d’ànim

És normal tenir vergonya d’anar al psicòleg?
És molt habitual. Encara existeixen molts prejudicis socials en aquest sentit i hi ha persones que eviten d’anar al psicòleg, tot i necessitar-ho, o pacients que no expliquen que hi van.
Poden haver-hi recaigudes?
Sí. Si la persona no ha après i automatitzat les estratègies que se li han ensenyat, pot recaure.

caCA