Medicina complementària

Reserva amb el teu especialista

Dr. Santiñà Vila, Manel

Especialista en Teràpies Naturals i Teràpia Neural

Núm. col·legiat: 080821797

Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Acreditat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona en Acupuntura i en Homeopatia. Màster en Teràpia Neural i Odontologia neurofocal. Més de 10 anys en consulta de Medicines Complementaries i Alternatives. Ha participat en diversos fòrums i congressos de medicines complementaries i alternatives i ha estat convidat en medis de comunicació per parlar-ne.

Què és la medicina complementària?

Medicina natural, medicina biològica, medicina integrativa, medicina holística són formes de designar un tipus de medicina que considera que la salut de la persona és fruit de l’harmonia entre cos, ment i ànima.

Des d’aquesta perspectiva, la medicina complementària tracta els problemes de salut utilitzant diverses menes de remeis i sempre tenint en compte la importància de seguir hàbits saludables, com ara una alimentació adequada.

Teràpies amb les quals tractem

El nostre centre ofereix sessions personalitzades amb el tractament més adequat a la seva patologia.

Teràpies naturals
Medicina familiar complementària
Teràpia neural

Tractaments

Teràpies naturals

Teràpies naturals és la denominació col·loquial de la mil·lenària medicina tradicional xinesa.

Bàsicament consisteix a regular l’estat de salut de la persona mitjançant l’ús d’agulles que es col·loquen en determinats punts del cos.

Les teràpies naturals busquen l’equilibri energètic d’aquells òrgans que presenten alteracions, ja sigui per excés o per defecte.

Amb aquesta teràpia es poden tractar problemes ben diferents, com el dolor, l’ansietat, el sobrepès o el tabaquisme.

Medicina familiar complementària

La medicina familiar complementària tracta el pacient mitjançant la prescripció d’uns preparats obtinguts dels regnes mineral, vegetal i animal, que han estat processats d’acord amb la farmacopea homeopàtica alemanya o francesa.

Amb la medicina familiar complementària es poden abordar els problemes de salut més habituals que afecten les persones.

Terapia Neural

Es denomina teràpia neural a un tipus de pràctica mèdica que consisteix a injectar, en determinades zones del cos i en concentracions baixes, un anestèsic local amb finalitats terapèutiques.

A diferència de l’ús de l’anestèsia local en un context merament anestèsic, en la teràpia neural, l’objectiu primordial és la restauració dels potencials elèctrics en la membrana cel·lular.

Aquesta teràpia no és dolorosa, és molt poc molesta i aconsegueix molt bons resultats.

Preguntes freqüents

La medicina complementària serveix per prevenir o per curar?
Les medicines complementàries o alternatives tenen com a objectiu provar de restablir la salut de les persones fins allà on sigui possible, combinant-se entre si i facilitant consells alimentaris i d’hàbits de vida saludables.
Puc utilitzar la medicina complementària com a prevenció de malalties?
Les medicines complementàries també tenen com a objectiu ajudar a prevenir l’aparició de malalties i dolències.
Què tracta la medicina complementària?
Tracta els problemes de salut que són més habituals en la nostra societat: obesitat, nerviosisme, ansietat, dolor de qualsevol mena, disfuncions orgàniques cròniques, tabaquisme…
Les punxades de l’acupuntura fan mal?
No, les agulles són tan fines que la punxada normalment no és dolorosa, tot i que evidentment es nota una mica perquè el pacient no està adormit. En tot cas, que la sensació sigui més o menys intensa depèn de la sensibilitat de cada persona.
Quant dura el tractament homeopàtic?
Podem dir que la durada del tractament homeopàtic dependrà del tipus de cas que es presenti. En una afecció aguda, en poques hores o dies es recuperarà la salut. En canvi, si es tracta d’un problema crònic, caldrà més temps.