Angiologia i Cirurgia Vascular

Reserva amb el teu especialista

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Eco-doppler venoso

Què és l’angiologia?

L’angiologia o cirurgia vascular és l’especialitat mèdico-quirúrgica responsable del diagnòstic i tractament de les malalties de l’aparell circulatori.

L’aparell circulatori és una extensa xarxa de “canonades” que té com a missió fer arribar la sang, i amb ella l’oxigen i els nutrients, a totes les cèl·lules del nostre organisme, i després tornar-la de nou al cor.

Què són les varius?

Les varius són venes dilatades per la incapacitat de circulació de la sang. Com que la sang no pot circular correctament, la pressió dins de les venes afectades augmenta i les parets es dilaten.

Factors que afavoreixen l’aparició de varius

  • Estar-se dret molta estona
  • El sobrepès
  • L’ús d’anticonceptius
  • Estar-se dret molta estona
  • El sobrepès
  • L’ús d’anticonceptius

Tècniques per eliminar les varius

Esclerosi percutània de varius
L’escleroteràpia consisteix a injectar una substància química, normalment escuma, a l’interior d’una vena varicosa perquè causi una irritació i una cicatriu que cloguin la vena.

Endolàser
En aquest procediment, el dispositiu que es troba a l’extrem del catèter allibera calor provinent d’un làser. La llum del làser bloqueja la vena malalta.

Radiofreqüència
En l’ablació endovenosa per radiofreqüència s’utilitzen ones de ràdio per generar calor i aconseguir el bloqueig de las venes varicoses.

Cirurgia de varius
Es pot dir que efectivament la cirurgia, sempre que sigui possible, és el millor tractament. En l’actualitat existeixen diverses tècniques quirúrgiques per a varius entre les quals cal destacar:

Tècnica CHIVA
La tècnica CHIVA (Conservació Hemodinàmica de la Insuficiència Venosa Ambulatòria) preserva la vena safena interna i/o externa i la manté amb flux per assegurar el correcte drenatge venós.

Técnica striping
En aquesta tècnica, el cirurgià vascular efectua l’extirpació de totes les venes.

Preguntes freqüents

Quantes sessions es necessiten en l’esclerosi?
Una sola sessió a vegades és suficient, tot i que el total de sessions vindrà determinat per la mida i profunditat de les varius que s’hagin de tractar.
L’esclerosi és dolorosa?
S’aplica una anestèsia local superficial mitjançant una crema, cosa que permet treballar còmodament amb el làser i reduir les sensacions d’incomoditat o de dolor.
L’esclerosi deixa marques o blaus?
Les marques que deixa són uns petits puntets que es converteixen en crostes i que desapareixen, una mica en funció de la pell de cada pacient, al cap d’uns 15 dies.
Es pot prendre el sol després de l’esclerosi?
No hi ha cap contraindicació, sempre que s’utilitzi la protecció adequada. En principi no cal embenar, però això dependrà de la profunditat de les venes.
L’esclerosi és compatible amb la depilació làser?
El fet de seguir un tractament de fotodepilació no suposa cap problema. És totalment compatible.
Quina gravetat pot tenir una flebitis de la cama?
Les flebitis són realment greus quan afecten una vena profunda: el coàgul de sang pot emigrar, bloquejar una branca de l’artèria pulmonar i provocar el que s’anomena una embòlia pulmonar.
Quins símptomes té la flebitis?
Tant si és profunda com superficial, provoca una vermellor a la zona per on passa la vena. A vegades, fins i tot es forma com un cordó que es nota amb el tacte. També pot produir calor, dolor i febre.