Angiologia i Cirurgia Vascular

Reserva amb el teu especialista

Dr. Tripodi, Paolo

Expert en tècniques vasculars i endovasculars.

Núm. col·legiat: 08053063

Llicenciat en medicina i cirurgia especialitzat en cirurgia vascular per la Universitat de Catània. Formació addicional de perfeccionament en tècniques endovasculars a la Unitat de cirurgia vascular de l'Hospital Clínic Barcelona i estada formativa a Cirurgia vascular al centre clínic universitari de Belgrad. Àmplia trajectòria com a metge especialista al sector de l'angiologia i la cirurgia vascular a la sanitat privada i la sanitat pública. Des de fa 6 anys, metge especialista a l'Hospital Sagrat cor Barcelona. Doctorat atorgat per la UB el 2021 i des del 2017 metge especialista d'assistència a urgències a l'Hospital Clínic de Barcelona. Àmplia experiència en quiròfan en intervencions vasculars i endovasculars, incloses operacions de cirurgia major i experiència en la realització d'eco-doppler vascular. Ha participat com a ponent en diversos congressos nacionals i internacionals i ha publicat diferents estudis i articles al sector de l'angiologia i les diferents tècniques quirúrgiques vasculars i endovasculars. Idiomes: Català, castellà, anglès i italià.

Dr. Quintana Riera, Frederic

Expert en Esclerosi Venosa

Núm. col·legiat: 080807346

Llicenciat en Medecina i Cirurgia a la Facultat de Medicina de la Universitat Clàssica de Barcelona. Especialista en Cirurgia General, en Cirurgia Cardiovascular i en Cirurgia Vascular Perifèrica. Resident en formació Hospital Clínic de Barcelona. Metge encarregat i Cap de Servei a diferents Hospitals de Lleida, Sabadell, Sant Boi i Barcelona. Col·laborador i organitzador de Classes i Cursos de l'Especialitat a les Universitats de Lleida, Barcelona i nombrosos Congressos Mèdics. Nombrosos treballs científics presentats a Congressos Mèdics i publicats a Revistes de l'Especialitat. Dos premis professionals. Membre de varies societats científiques, on destaquen la Societat Catalana d'Angiologia i Cirurgia Vascular i la Sociedad Española de Angiología y Cirugía Vascular.

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Eco-doppler venoso

Què és l’angiologia?

L’angiologia o cirurgia vascular és l’especialitat mèdico-quirúrgica responsable del diagnòstic i tractament de les malalties de l’aparell circulatori.

L’aparell circulatori és una extensa xarxa de “canonades” que té com a missió fer arribar la sang, i amb ella l’oxigen i els nutrients, a totes les cèl·lules del nostre organisme, i després tornar-la de nou al cor.

Què són les varius?

Les varius són venes dilatades per la incapacitat de circulació de la sang. Com que la sang no pot circular correctament, la pressió dins de les venes afectades augmenta i les parets es dilaten.

Factors que afavoreixen l’aparició de varius

· Estar-se dret molta estona

· El sobrepès

· L’ús d’anticonceptius

Tècniques per eliminar les varius

Esclerosi percutània de varius
L’escleroteràpia consisteix a injectar una substància química, normalment escuma, a l’interior d’una vena varicosa perquè causi una irritació i una cicatriu que cloguin la vena.

Endolàser
En aquest procediment, el dispositiu que es troba a l’extrem del catèter allibera calor provinent d’un làser. La llum del làser bloqueja la vena malalta.

Radiofreqüència
En l’ablació endovenosa per radiofreqüència s’utilitzen ones de ràdio per generar calor i aconseguir el bloqueig de las venes varicoses.

Cirurgia de varius
Es pot dir que efectivament la cirurgia, sempre que sigui possible, és el millor tractament. En l’actualitat existeixen diverses tècniques quirúrgiques per a varius entre les quals cal destacar:

Tècnica CHIVA
La tècnica CHIVA (Conservació Hemodinàmica de la Insuficiència Venosa Ambulatòria) preserva la vena safena interna i/o externa i la manté amb flux per assegurar el correcte drenatge venós.

Técnica striping
En aquesta tècnica, el cirurgià vascular efectua l’extirpació de totes les venes.

Preguntes freqüents

Quantes sessions es necessiten en l’esclerosi?
Una sola sessió a vegades és suficient, tot i que el total de sessions vindrà determinat per la mida i profunditat de les varius que s’hagin de tractar.
L’esclerosi és dolorosa?
S’aplica una anestèsia local superficial mitjançant una crema, cosa que permet treballar còmodament amb el làser i reduir les sensacions d’incomoditat o de dolor.
L’esclerosi deixa marques o blaus?
Les marques que deixa són uns petits puntets que es converteixen en crostes i que desapareixen, una mica en funció de la pell de cada pacient, al cap d’uns 15 dies.
Es pot prendre el sol després de l’esclerosi?
No hi ha cap contraindicació, sempre que s’utilitzi la protecció adequada. En principi no cal embenar, però això dependrà de la profunditat de les venes.
L’esclerosi és compatible amb la depilació làser?
El fet de seguir un tractament de fotodepilació no suposa cap problema. És totalment compatible.
Quina gravetat pot tenir una flebitis de la cama?
Les flebitis són realment greus quan afecten una vena profunda: el coàgul de sang pot emigrar, bloquejar una branca de l’artèria pulmonar i provocar el que s’anomena una embòlia pulmonar.
Quins símptomes té la flebitis?
Tant si és profunda com superficial, provoca una vermellor a la zona per on passa la vena. A vegades, fins i tot es forma com un cordó que es nota amb el tacte. També pot produir calor, dolor i febre.

La informació present a la web no reemplaça si no complementa la relació metge-pacient. En cas de dubte consulti amb el metge de referència. Alguns dels productes i proves diagnòstiques requereixen prescripció mèdica. 

caCA