Neurocirurgia
Reserva amb el teu especialista
Dr. Hernández Pascual, Luis
Especialista en Microneurocirurgia Percutània
Núm. col·legiat: 15584
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1980. Doctorat en Medicina i Cirurgia el 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Neurocirurgia el 1995. Al llarg de la seva vida professional, ha ocupat diferents càrrecs docents i neuroquirúrgics al Departament de Bioquímica de la UAB, Hospital Creu Vermella de Barcelona, Fundació-Asil Hospital General de Granollers, Hospital del Mar de Barcelona, Hospital de la Vall d'Hebron i a l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Membre de les societats científiques: Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, Societat Catalana de Neurocirurgia, American Association for the Advancement of Science, Societat Catalana del Dolor, GENO, i Societat Espanyola de Neurocirurgia. Ha format part entre 2010 i 2012 d'un estudi multicèntric d'àmbit nacional i des de març de 2012 forma part d'un estudi multicèntric d'àmbit internacional. Ha publicat en revistes estrangeres 6 treballs, i 18 treballs en revistes d'àmbit nacional, ha presentat diverses Ponència a Reunions i Congressos d'àmbit internacional i nacional. Ha presentat diverses comunicacions en Reunions i Congressos d'àmbit internacional i nacional.
Dr. Pérez Varela, Luis
Especialista en Microneurocirurgia Percutània
Núm. col·legiat: 17501
Llicenciat en Medicina i Cirurgia el 1981 per la Universitat de Santiago de Compostela. Doctorat en Medicina i Cirurgia el 1994. Títol d'especialista en Neurocirurgia el 1995. Ha ocupat diferents càrrecs assistencials en instituciones de caràcter públic, i des de Gener de 2003 fins a Març de 2014 ha estat codirector del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona, exercint la seva tasca de consulta i quirúrgica. Membre actiu de la Societat Espanyola de Neurocirurgia, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre altres. Ha format part entre 2010 i 2012 d'un estudi multicèntric d'àmbit nacional. Des de Març de 2012 forma part d'un estudi multicèntric d'àmbit internacional. Ha publicat 14 treballs en revistes d'àmbit estranger i 23 en revistes de ámbit nacional. Ha presentat 22 comunicacions / ponències en reunions i congressos en l'àmbit estatal i 10 a la Societat Catalana de Neurocirurgia.
Què és la Neurocirurgia?
És l’especialitat de la medicina que es dedica a l’estudi i el tractament de les lesions i les malalties del cervell, la columna vertebral i els nervis perifèrics.
El cervell
El cervell és el centre d’informació del cos i controla els nostres moviments i les nostres sensacions, com ara l’enteniment i la parla.
La columna vertebral
Està formada per vèrtebres i discos. Aquests últims són més suaus i més petits que les vèrtebres i es localitzen entre aquestes, cosa que permet la mobilitat de la columna vertebral.
Els nervis passen entre les vèrtebres i van fins als braços, el pit, l’abdomen, la pelvis i les cames per transmetre els missatges procedents del cervell i enviar els missatges de tornada.
Nervis perifèrics
Aquests nervis són com cables elèctrics que transmeten informació des del cervell i fins a aquest. Transporten la informació des dels ulls, les orelles, la cara, els braços, les cames i la resta del cos fins al cervell.
També reben ordres del cervell i les fan arribar als músculs de la cara, dels braços, de les cames i de la resta del cos, cosa que ens permet parlar i moure’ns.
Què tractem?
Malalties del disc intervertebral de la columnavertebral
Malalties de la circulació del líquid cefaloraquidi (hidrocefàlia)
Traumatismes cranials (hematomes intracranials,fractures del crani, etc.)
Traumatismes de la columna vertebral i de la medul·la espinal
Aneurisma intracranial
Malformacions vasculars (malformacions arteriovenoses, etc.)
Hemorràgies cerebrals
Malaltia estenòtica extracranial i intracranial
Dissecció arterial del tronc o dels rams carotidis
Algunes formes d’epilèpsia resistent a fàrmacs
Malformació d’Arnold-Chiari
Distròfia del tub neural (encefalocele, meningocele, mielomeningocele)
Anomalies de la unió craniocervical
Com ho tractem?
Àmplia experiència
Tractament personalitzat
Cirurgia poc invasiva
Últimes tècniques