Neurocirurgia

Reserva amb el teu especialista

Què és la Neurocirurgia?

És l’especialitat de la medicina que es dedica a l’estudi i el tractament de les lesions i les malalties del cervell, la columna vertebral i els nervis perifèrics.

El cervell

El cervell és el centre d’informació del cos i controla els nostres moviments i les nostres sensacions, com ara l’enteniment i la parla.

La columna vertebral

Està formada per vèrtebres i discos. Aquests últims són més suaus i més petits que les vèrtebres i es localitzen entre aquestes, cosa que permet la mobilitat de la columna vertebral.

Els nervis passen entre les vèrtebres i van fins als braços, el pit, l’abdomen, la pelvis i les cames per transmetre els missatges procedents del cervell i enviar els missatges de tornada.

Nervis perifèrics

Aquests nervis són com cables elèctrics que transmeten informació des del cervell i fins a aquest. Transporten la informació des dels ulls, les orelles, la cara, els braços, les cames i la resta del cos fins al cervell.

També reben ordres del cervell i les fan arribar als músculs de la cara, dels braços, de les cames i de la resta del cos, cosa que ens permet parlar i moure’ns.

Què tractem?

Malalties del disc intervertebral de la columnavertebral
Malalties de la circulació del líquid cefaloraquidi (hidrocefàlia)
Traumatismes cranials (hematomes intracranials,fractures del crani, etc.)
Traumatismes de la columna vertebral i de la medul·la espinal
Aneurisma intracranial
Malformacions vasculars (malformacions arteriovenoses, etc.)
Hemorràgies cerebrals
Malaltia estenòtica extracranial i intracranial
Dissecció arterial del tronc o dels rams carotidis
Algunes formes d’epilèpsia resistent a fàrmacs
Malformació d’Arnold-Chiari
Distròfia del tub neural (encefalocele, meningocele, mielomeningocele)
Anomalies de la unió craniocervical

Com ho tractem?

Els nostres especialistes tenen una àmplia experiència quirúrgica en l’ús de les tècniques més avançades, com el neuronavegador o la cirurgia percutània, en centres hospitalaris de referència. Tots tenen també una gran competència en tractaments no quirúrgics.

Àmplia experiència
Tractament personalitzat
Cirurgia poc invasiva
Últimes tècniques

Preguntes freqüents

Què és un tumor cerebral?
És una massa de teixit intracranial que es pot localitzar tant dins com fora del cervell. Els tumors cerebrals poden tenir diferents velocitats de creixement, que és el que determinarà el seu grau de benignitat o malignitat.
Què és un aneurisma cerebral?
Un aneurisma cerebral és una dilatació d’una artèria al cervell de paret fràgil i pot presentar símptomes per ruptura (hemorràgia intracranial) o per compressió d’estructures veïnes. També pot ser que es vegi en neuroimatges.
Quins símptomes sol produir una hèrnia discal?
Sol provocar lumbago acompanyat de ciàtica.
Què és una hèrnia de nucli polpós?
És un desplaçament de part d’un disc intervertebral fora del seu lloc d’origen, que pot afectar arrels nervioses de les extremitats. Es pot manifestar amb dolor o per dèficit neurològic.
Què es la neuràlgia del trigemin?
La neuràlgia del trigemin, anomenada també tic dolorós, és una afecció dolorosa crònica que afecta el trigemin, o cinquè nervi cranial, un dels nervis més llargs del cap. El trastorn causa cremor extrema, esporàdica i sobtada o dolor facial de tipus xoc que dura des de pocs segons fins a dos minuts per episodi. La intensitat del dolor por ser físicament i mentalment incapacitant.