Osteopatia

Reserva amb el teu especialista

Què és l’osteopatia?

L’osteopatia entén el cos com una sola unitat on, l’estructura (anatomia) i la funció (fisiologia) són totalment interdependents.

L’osteopatia busca l’origen de cada patologia, basant-se en la globalitat del cos humà i en la interrelació de tots els sistemes que la formen.

És l’art de diagnosticar i tractar les disfuncions de mobilitat dels teixits del cos humà, que provoquen trastorns i pertorben l’estat de salut de l’organisme.

Les patologies més freqüents que tractem

Àlgies

Cervicàlgies, dorsàlgies, lumbàlgies…
Reajustar una mala posició de la vèrtebra o articulació en qüestió per alliberar el possible atrapament nerviós o disfunció a fi de disminuir-ne la inflamació.

Aparell locomotor
Pinçaments, tendinopaties, contractures, fasciïtis. Localitzar la lesió primària mitjançant un estudi holístic de tot el cos per identificar les compensacions i les disfuncions.

Cefalees, marejos, vertígens
Normalment aquests símptomes van relacionats amb una disfunció o una mala biomecànica de les cervicals, per tant, s’haurà de valorar, reajustar i tractar la zona en qüestió.

Neurals

Cervicobraquiàlgies, ciàtiques, cruràlgies
Quan hi ha una afectació neuràlgica hem de saber on hi ha aquest possible pinçament, muscular, vertebral o per una mala compensació postural, mitjançant un estudi neurodinàmic.

Hernies discals o protusions
Lesions del raquis on s’han d’alliberar i reajustar les vèrtebres proximals a la lesió per les seves compensacions.

Disfunció respiratòria i digestiva

Trastorns funcionals, respiratoris, digestius, hèrnies de hiat…
L’osteopatia no solament tracta a nivell estructural, sinó també visceral i cranial, mitjançant els miotomes o tècniques de BLT.

Què fem en una sessió d’osteopatia?

En la primera sessió es realitza l’anamnesi, es revisen les proves complementàries i es practica l’exploració general del pacient per marcar i començar el tractament a seguir.

En segones visites continuem amb el tractament marcat ajustant les diferents zones amb disfuncions fins a la total recuperació del pacient. Un cop recuperat es recomanen sessions de manteniment preventiu mensual.

Preguntes més frequents

Quant temps dura una sessió?
El temps variarà depenent de la patologia i de l’estat crònic d’aquesta, però aproximadament són 60 minuts.
Quantes sessions es realitzen en cada tractament?
La immensa majoria de les vegades, tres o quatre sessions (de mitjana), seran suficients per finalitzar un tractament.
Quina ha de ser la freqüència entre sessions?
En línies generals, la freqüència entre sessions serà d’una setmana a un mes i mig, marge de temps perquè després de cada tractament, el cos es vagi regulant i tenint un estat de salut diferent.
Tots els dolors es poden tractar amb l’osteopatia?
Mitjançant l’osteopatia, no es poden tractar totes les àlgies, però amb el tractament osteopàtic adequat, es pot ajudar a millorar la qualitat de vida de quasi tothom.
Acudir a una consulta d’osteopatia té algun perill?
En cap cas! El col·lectiu d’osteòpates l’integren professionals de la salut amb diplomes universitaris. L’osteòpata està preparat per portar a terme tècniques alternatives, igualment efectives.
Quan hem d’anar a l’osteòpata?
El més recomanable, és anar a la consulta d’osteopatia en començar a notar molèsties, ja siguin dolors que perdurin en el temps, o molèsties que afectin la vida quotidiana.
L’osteopatia té contraindicacions?
L’osteopatia solament presenta contraindicacions quan el tractament no és l’adequat, amb patologies com el càncer, esclerosis etc., ja que no es pot tractar la malaltia, encara que es pot millorar la qualitat de vida.