Ginecologia

Reserva amb el teu especialista

Dr. Mateu López, Ferran

Especialista en Ginecologia

Núm. col·legiat: 07326

Llicenciatura en Medicina per la Universitat de Barcelona. Especialista en Obstetrícia i Ginecologia en el Hospital Clínic de Barcelona. Adjunt en el servei de Ginecologia del Hospital de la Creu Roja de Barcelona. Cap clínic en el servei d'obstetrícia del Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. Professor de tocoginecologia i sexologia durant 3 anys acadèmics en l'escola d'infermeria de la Creu Roja Espanyola de Barcelona. Assistent habitual als congressos de Ginecologia Nacionals i algun internacional.

Dra. Mora Hervas, Irene

Especialista en Sòl Pèlvic i Laparoscòpia Ginecològica

Núm. col·legiat: 36801

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, amb especialització en Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Compta amb àmplia experiència laboral en hospitals com Sant Joan de Déu, Sant Rafael, i en la Clínica Corachan, on s'ha exercit com a Ginecòloga/Obstetra. Responsable de la Unitat de Sòl Pelvià, és experta en laparotomia i laparoscòpia, i ha organitzat i participat com a ponent a l'escola internacional d'Endoscòpia Ginecològica. Autora d'articles sobre sòl pelvià, és membre de la Societat Espanyola d'Obstetrícia i Ginecologia i de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

Dr. Urgell Morera, Santiago

Especialista en Patologia Mamaria i Sòl Pèlvic Ginecològic

Núm. col·legiat: 09823

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Patologia Mamària i Senologia per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en tècniques del sòl pèlvic (prolapses genitals i incontinència urinària) i en senologia. Actualment, és director del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari del Sagrat Cor de Barcelona, on dirigeix la unitat de sòl pèlvic i patologia mamària. Ha assistit a nombrosos cursos i congressos sobre diversos temes, incloent la perinatologia i el càncer de mama, i ha publicat investigacions en revistes especialitzades en ginecologia i obstetrícia.

Dr. Viguer Rovira, Pedro Antonio

Especialista en Obstetrícia i Fertilitat

Núm. col·legiat: 06777

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Ginecologia i Obstetrícia a la Universitat de Barcelona. Responsable del servei de Toco-Ginecologia del Hospital de la Creu Roja de Barcelona. Consultor sènior del Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. Alumne intern de la Facultat de Medicina. Resident del Hospital Clínic de Barcelona. Professor de l'Escola d'infermeres del Hospital de la Creu Roja de Barcelona , Professor de classes Pràctiques dels alumnes de Ginecologia i Obstetrícia de la Facultat de Medicina de Barcelona. Ha publicat varis articles en revistes de l'especialitat , sobre esterilitat i funcional.

Reserva la prova diagnòstica que necessitis

Ecografía Ginecológica

Ecografía Mamaria

Ecografía Obstétrica

Ecografía Transvaginal

Quan acudir a un ginecòleg?

La ginecologia i l’obstetrícia són especialitats mèdiques dedicades a la salut femenina. La ginecologia s’ocupa del diagnòstic, tractament i prevenció de malalties en els òrgans reproductors femenins, mentre que l’obstetrícia se centra en el control de l’embaràs, el part i el puerperi.

És recomanable acudir al ginecòleg per a revisions periòdiques o si apareixen símptomes com a dolor, sagnat anormal, alteracions menstruals o molèsties en els sins. També és essencial visitar a l’obstetre en planificar un embaràs, en confirmar-lo i durant tota la gestació per a garantir la salut de la mare i el bebè, així com després del part per a un adequat seguiment.

Una cura especialitzada regular és clau per a preservar la salut i el benestar femení en totes les etapes de la vida.

Serveis

Per poder prevenir i/o tractar qualsevol malaltia ginecològica, el nostre centre ofereix:

Revisió ginecològica

Els nostres especialistes realitzaran una exploració completa (mamària i genital), una citologia ginecològica i una ecografia. Sol·licitaran, a més, proves complementàries (mamografia i ecografia mamària).

Diagnòstic i tractament de malaltiesginecològiques

Mitjançant les proves complementàries necessàries, els nostres especialistes podran diagnosticar i tractar inflamacions i infeccions genitals, trastorns de la menstruació, endometriosis, tumors benignes, nòduls mamaris, problemes d’incontinència, etc.

Diagnòstic i tractament de malaltiesoncoginecològiques

Oferim informació i orientació sobre el risc oncològic, el càncer de mama, el càncer ginecològic (coll d’úter, úter i ovaris), com també sobre la vacunació contra el papil·loma (HPV).

Embaràs

Els nostres obstetres portaran el control i seguiment de l’embaràs i realitzaran proves complementàries com ecografies obstètriques, anàlisis clíniques, etc. A més, li proporcionaran la informació necessària sobre el part i sobre tractaments posteriors com, per exemple, la rehabilitació del sòl pelvià.

Altres prestacions

A Amedics també li facilitarem informació sobre mitjans anticonceptius, dispositius intrauterins (DIU) i inseminació i fecundació in vitro (FIV).

Preguntes freqüents

Quan he d’anar per primera vegada al ginecòleg?

No hi ha una edat exacta. Es recomana que la primera visita sigui entre els 12 i els 15 anys, coincidint amb la primera menstruació.

Amb quina freqüència m’he d’explorar les mames?

És important fer-ho una vegada al mes, preferiblement després de la menstruació. En dones postmenopàusiques, l’exploració es pot fer en qualsevol moment.

Quin tipus d’anticonceptius són els més recomanables?

Es recomana utilitzar la doble protecció, és a dir anticonceptius orals i, a més, preservatius. D’aquesta manera evitarem embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual.

Què són els ovaris polifol·liculars?

Els ovaris polifol·liculars o poliquístics són aquells que estan afectats per quists, normalment benignes però que poden causar algun problema ginecològic.

Per a què serveix la quarantena després del part en termes mèdics?

Fonamentalment per reduir riscos d’infeccions i molèsties en les dones. A més, després d’un part vaginal solen existir punts de sutura a la vagina que, en cas de no respectar-se la quarantena, podrien provocar dolor i que potser no cicatritzarien adequadament.