Dental

Reserva amb el teu especialista

Dip. Pressegue Jorba, Carles

Especialista en Endodòncia i Implantologia

Núm. col·legiat: 07224

Diplomat en Odontologia per la UIC (Universitat Internacional de Catalunya). Especialista en endodòncia, cursant el Màster Europeu d'Endodòncia a la UIC. Membre de Societat Científiques contes de Com SEPES (Societat Espanyola de Pròtesis Estomatològica i Estètica), ESE (Societat Europea de Endodòncia) i AEDE (Societat Espanyola d'Endodòncia). Realitzant Presentacions i Comunicacions en Congressos Nacionals del tant de Com Internacionals i cursant Projectes d'índole Científica i Recerca. Directora d'Instal·lació i Radiodiagnòstic per li Consell de Seguretat Nuclear.

Què és l’odontologia?

L’odontologia és l’especialitat mèdica que es dedica a l’estudi de les dents i les genives i al tractament dels seus problemes.

Aquesta disciplina s’encarrega de tot allò que té a veure amb el sistema estomatognàtic.

Les dents

Hi ha dos grans grups dentaris: el grup anterior, format per les dents incisives i les canines, i el grup posterior, compost per les dents premolars i les molars.

Funcions:

Les dents incisives permeten tallar els aliments.
Les dents canines ajuden a esqueixar.
Les dents premolars s’encarreguen de la trituració, per exemple.

Què tractem?

L’odontologia s’ocupa de la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties que afecten qualsevol part de l’estructura mandibular:

Dents
Genives
Periodonci
Articulació temporomandibular
El conjunt del sistema muscular i nerviós

Tractaments

Implantologia:
Per recuperar la salut i la bellesa de la boca
Per poder tornar a menjar

Ortodòncia:
Alineament dental
Ortodòncia invisible (invisalign)

Endodòncia (tractament de conductes)

Cariologia:
Prevenció i tractament de la càries

Periodòncia:
Millora de la salut de les genives
Eliminació de bacteris i tosca dentària
Reducció de la gingivitis

Odonto-pediatria:
Tractament dental infantil

Prostodòncia (pròtesis dentals):
Rehabilitació funcional de la masticació

Cirurgia oral o maxil·lofacial

Rehabilitació oral

Odontologia preventiva

Estètica Bucal:
Blanqueig dental

Radiologia oral

Preguntes freqüents

Hi ha alguna clau per aconseguir “el somriure perfecte”?
Amb els avenços existents en el camp de l’odontologia, ja sigui mitjançant la cirurgia oral, l’ortodòncia, els blanqueigs, les pròtesis dentals o els implants, podem tenir el somriure que desitgem.
A quina edat hem de començar a anar al dentista?
El normal és que els nens comencin a anar al dentista als dos anys perquè aquest els ensenyi a raspallar-se les dents, els faci una revisió i comenci els tractaments de fluor.
Quan ha de començar el raspallat de les dents en els nens?
Allò ideal, en principi, és que els pares netegin cada dia la boca del nen amb una gasa durant els primers mesos. Amb l’aparició de les primeres peces dentals, els pares han de fer el raspallat amb molta cura amb un raspall suau sense utilitzar pasta dentífrica.

A partir dels tres anys, els nens s’han de començar a raspallar les dents pel seu compte amb una mica de pasta dentífrica, sempre amb la supervisió dels pares, i continuar així fins als vuit o deu anys, moment en què la responsabilitat passarà a ser exclusivament del nen.

La meva boca fa mala olor. Per què?
El mal alè (halitosi) té causes gastrointestinals i bucals. Les causes bucals poden ser diverses, entre les quals hi ha l’acumulació de placa bacteriana o tosca provocada per una tècnica de raspallat defectuosa i la presència de múltiples peces o dents cariades.
Tinc les dents fosques. Es poden aclarir?
Segons l’origen i les causes del canvi de coloració de les dents, és possible blanquejar-les utilitzant tècniques específiques de gran efectivitat i absolutament indolores.