Cirurgia general
Reserva amb el teu especialista
Dr. Igual Blanes, Jaime
Especialista en Proctologia
Núm. col·legiat: 17686
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Clínic de Barcelona. Cirurgià del contingent del ICS des de 1980 i de l'Institut Social de la Marina, a més de col·laborador en entitats d'assegurança lliure. Formació continuada en l'especialitat i experiència en Proctologia i Patologia Mamària. Membre de la Societat Catalana de Cirurgia i de la Societat de Patologia Mamària i Senologia.
Quan acudir a un cirurgià general?
La cirurgia general és l’especialitat mèdica quirúrgica que realitza les operacions de l’aparell digestiu. Aquesta especialitat es dedica al tractament quirúrgic de malalties que afecten òrgans com l’esòfag, l’estómac, els intestins, el fetge, la vesícula biliar, el pàncrees i altres parts del sistema digestiu.
En el tractament d’aquestes afeccions, es fa servir sovint la tècnica de la laparoscòpia, que ofereix les mateixes garanties d’eficàcia que la cirurgia oberta, però amb l’avantatge d’una recuperació més ràpida per al pacient, ja que és menys invasiva. Aquesta tècnica permet realitzar la intervenció a través de petites incisió, millorant la comoditat i reduint el temps d’ingrés hospitalari.
És important consultar un cirurgià general quan es detecten afeccions com apendicitis, hernies, malalties inflamatòries de l’intestí o càncer digestiu, entre d’altres, ja que moltes d’aquestes necessiten una intervenció quirúrgica per a la seva resolució. L’equip de cirurgians vetlla pel benestar del pacient des de l’adolescència fins a la tercera edat, ja que en qualsevol d’aquestes etapes de la vida poden sorgir patologies que requereixin una intervenció quirúrgica.
A més de les operacions, es realitza un seguiment postquirúrgic per garantir una recuperació òptima i minimitzar possibles complicacions. També es prioritza la cirurgia mínimament invasiva per aconseguir una recuperació més ràpida i menys dolorosa, millorant així l’experiència del pacient durant tot el procés.
Què tractem?
A la consulta
- Visita diagnòstica
- Tractament prequirúrgic
- Seguiment i tractament postquirúrgic
Al quiròfan
- Cirurgia abdominal
- Intestinal
- Còlon
- Vesícula
- Hèrnia de hiat
- Cirurgia endocrina
- Tiroide
- Paratiroide
- Cirurgia proctològica
- Hemorroides
- Fissura anal
- Fístules
- Cirurgia paret abdominal
- Hèrnia umbilical
- Hèrnia inguinal
- Cirurgia ambulatòria
- Abscessos
- Tumors dèrmics
- Tumors superficials
- Ungla encarnada
Preguntes freqüents
Hi ha una edat en què estigui prohibida la cirurgia?
No, sempre és possible operar si el pacient supera les proves preoperatòries.
Les hèrnies poden reaparèixer un cop operades?
La reaparició d’una hèrnia depèn de molts factors: la consistència dels teixits del pacient que serveixen per a la reconstrucció, la tècnica de cirurgia emprada, etc. Actualment, amb l’ús de pròtesis de materials sintètics reabsorbibles, se’n reprodueixen menys de l’1%.
Quines són les causes del sagnat rectal?
La causa més freqüent del sagnat per l’anus són les hemorroides, però també pot originar-se per fissures, rectitis i, en els casos més greus, pòlips i/o tumors de recte i còlon.
Cal operar quan es detecten pedres a la vesícula?
En general, quan es diagnostica l’existència de pedres a la vesícula, cal operar ja que, a part de les molèsties que comporten, poden produir-se complicacions com ara colecistitis, pancreatitis, còlics biliars, etc.
Quina mena d’operacions es realitzen a la glàndula tiroide?
Quan es realitza una operació sobre la tiroide sempre és per extirpar-la totalment o en part. Les operacions més freqüents són l’extirpació d’un dels lòbuls i l’istme (hemitiroidectomia esquerra o dreta), de tota la glàndula (tiroidectomia total) o bé, en molt rares ocasions, de quasi tota (tiroidectomia subtotal)