Psicologia
Reserva amb el teu especialista
Lda. Davins del Amo, Laura
Especialista en Psicologia
Núm. col·legiat: 27687
Psicòloga sanitària amb més de cinc anys d'experiència en intervenció amb infants, joves i adults. Estic especialitzada en el tractament de trastorns d'ansietat, on aplico tècniques cognitivo-conductuals; treball amb persones amb TEA, promovent habilitats socials i d'autonomia; intervenció en trastorns de conducta alimentària, fomentant una relació saludable amb el menjar; i abordatge de la simptomatologia depressiva, promovent l’autocura. A més, ofereixo pautes i orientació a famílies per a una millor gestió de la conducta infantil.
Dra. Kallenbach Guibelalde, Carmen Elisabeth
Especialista en Psicologia
Núm. col·legiat:
Psicòloga graduada per la Universitat de Navarra, apassionada per la cura i el benestar de les persones. Compto amb el màster en Psicologia General Sanitària realitzat en la UAO. El meu enfocament terapèutic està basat en l'evidència i s'adapta a les necessitats individuals de cada pacient. Considero fonamental establir una relació terapèutica de confiança, empatia i col·laboració, ja que és la base per a un procés terapèutic efectiu. Tinc àmplia experiència treballant amb població adulta i infantojuvenil, abordant diverses dificultats com a ansietat, depressió, problemes relacionals, dificultats de conducta, trastorns de la conducta alimentària (TCA) i trauma, addiccions, entre altres. Al llarg de la meva trajectòria professional, he treballat en un hospital, específicament en la unitat de salut mental, així com en una residència. Actualment, també formo part d'un centre especialitzat en TCA i trauma. En teràpia, el meu objectiu és acompanyar-te en l'exploració i comprensió dels teus pensaments, emocions i comportaments. Junts desenvoluparem estratègies i eines que t'ajudin a afrontar els desafiaments que estàs vivint.
.jpg)
Lda. Anna Macian Royo
Especialista en Psicologia
Núm. col·legiat: 28742
Psicòloga graduada per la URL, especialitzada en l'enfocament Cognitiu-Conductual per a adults, adolescents i nens. Posseeix un Màster en Sexologia Clínica i Teràpia de Pareja, així com en Gestió Hospitalària (UB). Amb formació en intervenció psicosocial en emergències i desastres.

Ldo. Marc Hampshire Viñamata
Especialista en Psicologia
Núm. col·legiat: 30868
Psicòleg graduat per la Universitat Autònoma de Barcelona amb àmplia experiència en grups terapèutics i processos individuals en l’àmbit de l’atenció social: adults (drogodependència, tercera edat) i infantojuvenil (trastorns de conducta, patologies de salut mental). Treballant a diversos centres especialitzats en TOC i situacions de vulnerabilitat.

Lda. Videnoff, Brenda Aylen
Especialista en Psicologia
Núm. col·legiat: 33866
Quan acudir a un psicòleg?
La psicologia és la ciència que estudia la conducta, els processos mentals i emocionals, així com les relacions interpersonals i les dinàmiques que influeixen en la salut mental de les persones. Investiga aspectes com la percepció, la motivació, l’emoció, la personalitat, la intel·ligència, el funcionament del cervell i la consciència. A través d’aquesta disciplina es poden abordar problemes com els trastorns d’ansietat, incloent-hi crisis, estrès post-traumàtic, fòbies i pànic, la depressió, que es manifesta amb fatiga, baixa autoestima, insomni o sentiments de desesperança, i les dificultats emocionals o relacionals, que poden tractar-se amb teràpies de parella, sexologia o orientació familiar. També s’ofereix suport terapèutic a nens i adolescents per afrontar transicions importants o dificultats emocionals, així com tractaments per deixar de fumar i orientar pares, mestres i educadors en la millora del suport emocional als infants.
Les tècniques emprades inclouen la teràpia cognitiva i conductual, que ajuda a modificar pensaments i comportaments negatius, la teràpia humanista gestàltica, que promou el creixement personal, la teràpia sistèmica, enfocada en les relacions familiars o grupals, i tècniques de relaxació i hipnosi per reduir l’estrès o tractar afeccions específiques.
És important acudir al psicòleg quan apareixen símptomes com ansietat, tristesa persistent o dificultats per gestionar les emocions, en cas de conflictes recurrents en les relacions personals o laborals, per superar fòbies, addiccions o estrès, o en moments de canvi com la pèrdua d’un ésser estimat, separacions o transicions vitals importants. També és recomanable buscar ajuda per millorar el benestar emocional, l’autoestima o la qualitat de vida.
La psicologia clínica, com a branca especialitzada, es dedica a l’avaluació, diagnòstic i tractament dels trastorns psicològics, combinant orientacions com la teràpia cognitiva, conductual, psicoanalítica, humanista o sistèmica per ajudar el pacient a superar el malestar i assolir un major equilibri emocional. Amb l’ajuda d’un professional és possible entendre millor les emocions, fomentar l’autoconeixement i trobar eines per viure amb més harmonia i benestar.
Preguntes més frequents
Quina diferència hi ha entre un psicòleg i un psiquiatra?
La principal diferència radica en el fet que el psicòleg no és metge i, per tant, no pot receptar medicació, i el psiquiatra sí.
Quins trastorns de conducta tracta un psicòleg?
• Dificultat de comunicació amb familiars i l’entorn
• Hiperactivitat
• Baixa autoestima
• Ansietat
• Tabaquisme
• Etc.
Quan he de portar el meu fill al psicòleg?
Les àrees en què els pares han de fixar-se per identificar algun canvi que pugui indicar algun problema emocional són:
• Alimentació
• Son
• Atenció i concentració
• Rendiment escolar
• Joc
• Relacions socials
• Estat d’ànim
És normal tenir vergonya d’anar al psicòleg?
És molt habitual. Encara existeixen molts prejudicis socials en aquest sentit i hi ha persones que eviten d’anar al psicòleg, tot i necessitar-ho, o pacients que no expliquen que hi van.
Poden haver-hi recaigudes?
Sí. Si la persona no ha après i automatitzat les estratègies que se li han ensenyat, pot recaure.